I veckan hade vi besök av vår kund Forum Syd som vi har jobbat med i snart 10 år – biståndsorganisationen som ger världsmedborgarna möjlighet att hävda sina rättigheter. Organisationen samarbetar idag med lokala kontor i över 70 länder och har egna kontor i Stockholm och i fem andra länder i världen.

Sedan Forum Syd grundades år 1995 har de stått inför flera utmaningar. Datasäkerhetsfrågan har sedan start varit en av de största, eftersom de hanterar känslig information om organisationens medlemmar och partners. Just nu genomför de ett nytt initiativ som kallas för Going Glocal, vilket innebär att större delen av det administrativa arbetet ska göras på lokalkontor runtom i världen. Det i sin tur ställer ännu högre krav på datasäkerhet, samtidigt som kärnorganisationen i Sverige måste ha tydliga processer och välfungerande verktyg.

 

”De här förändringarna gör det ännu viktigare att strukturera upp våra data och datakällor. Det har varit en stor utmaning för oss, och där har Sweet Systems varit ett värdefullt stöd. Sweet har hjälpt oss att hitta strukturer för organisationsdata, avtal, projekt, ärenden mm.”, berättar Fredrik Hallor på Forum Syd.

Fredriks kollega Bénédicte Sjöstedt fyller i: ”Sedan vi började jobba med Sweet har vi digitaliserat stora delar av vår verksamhet – vi har skapat en webbplattform, digitaliserat ansökningar och dokument samt fått in all data i våra system. De hjälper oss att effektivisera och få struktur i vårt arbete.”

Vi på Sweet känner oss stolta över att kunna bidra till Forum Syds fina verksamhet som förbättrar världen.

Forum Syd

Läs fler blogginlägg

Gör det enklare att bli kund genom att automatisera

Gör det enklare att bli kund genom att automatisera

Manuella processer, kontroll av data och en låg grad av digitalisering är exempel på utmaningar hos många företag. Genom att automatisera gör man det inte bara enklare att bli kund, utan sänker dessutom ofta sina administrativa kostnader.

läs mer
Lärdomar från vårt webinar med Nordnet

Lärdomar från vårt webinar med Nordnet

  Nyligen hade vi ett välbesökt webinar med rubriken: Så har Nordnet gjort digitalisering till en del av sitt DNA. Vi gästades av Carl Lönndahl, Head of Change & System Management på Nordnet som berättade om hur de jobbar med automatisering och hur det hjälpt...

läs mer