Nytt år nya möjligheter – Sweet 2024

Ett nytt år kommer med nya möjligheter, så även för dig som använder någon av Sweets lösningar! Vi vill ta chansen att introducera dig till Sweets kommande release och lite spaningar och reflektioner inför 2024. Låt oss börja med två viktiga områden.

Två områden som vi vill belysa är säkerhet och AI

Vi har plockat ut två av de större trenderna vi ser på markanden för mjukvaror idag, och vad som bubblar hos många branscher över flera verksamheter. Vi ser också att dessa två trender är direkt kopplade till varandra, och att man gärna inte väljer bort den första om man satsar på den andra.

Säkerhet: Tror att vi alla sett riskerna och konsekvenserna om information läcks eller inte görs åtkomlig för företag eller konsumenter. Det är också ett helt centralt ämne bland de frågor vi får både av potentiella och befintliga kunder. Hur hanterar Sweet information, vem har åtkomst och behörigheter, och vad har ni för rutiner när/ om något inträffar? Det är ett mönster vi ser på markanden överlag och också något som ligger nära de nya regelverk som har, eller är på väg att implementeras för flera brancher och aktörer. För att nämna några kommande regulationer nämns ofta DORA oc NIS2, du kan läsa mer om det här, och likt när GDPR var nytt kommer den typen av regelverk att påverka hur vi hanterar information och vilken typ av information som får hanteras. Även Gartner1 vittnade redan förra året om att trenden för inköp av mjukvara toppats av system för IT-arkitektur och säkerhet de senaste åren. I bedömningen av all ny programvara, från samma Gartner-rapport2, kunde hela 42 % intyga att säkerhet var det viktigaste i beslutsprocessen, över både funktion, användarvänlighet och pris. Och alla vill vara säkra, ingen vill ligga efter.

Sweet har de senaste åren tagit ett stort kliv framåt för att kunna ligga i framkant när det kommer till informationssäkerhet och kunna erbjuda er verktyg för regelefterlevnad. Inte nog med att vi certifierade oss enligt ISO 27001 för informationssäkerhet, arbetet fortsätter bakom kulisserna där vi uppdaterar våra interna rutiner, övar oss på att hantera hot och risker, men också uppgraderar tekniken bakom våra plattformar.

Tillsammans med nya partners bryter vi mark för att kunna erbjuda säker, krypterad lagring av data inom flera områden såsom bland annat ärendehantering – i molnet, i Sverige. Vårt erbjudande för detta kan vi stolt presentera tillsammans med Synkzone, och du kan läsa mer om det här.

Vårt engagemang att hålla hög standard gällande informationssäkerhet består och utvecklas, så med oss kan ni känna er trygga med att vi har ert bästa för ögonen.

Sweet Synkzone säker ärendehantering

Artificiell Intelligens: Ingen kan ha missat att AI blivit tillgängligt för fler och fler, och fått oss att ställa frågor om världen samt be om hjälp med att fatta informerade beslut. Chat GPT har gjort AI tillgängligt för gemene man och företag arbetar med att förstå på vilket sätt man kan nå vinster med denna teknik. Det är ett brett område med flera syften.

Genom vår regel- och automationsplattform Sweet Automation har vi en synnerligen potent bas för fortsatt utveckling inom AI i syfte att hantera proprietär data, det vill säga data som finns inom er organisation och som just ert företag behöver förstå och hantera effektivt. Vi ser enorma vinster hos er kunder genom nyttjande av denna plattform både kring regelefterlevnad men också att på ett kontrollerat sätt automatisera manuella processer. Eller, att istället för att programmera ny funktion i era befintliga system, lägga till dessa processer utanför systemen genom Sweet Automation.

Vi har gjort flera ”proof of concepts” med spännande resultat. Tillsammans med kunder som kan vara med och testa och innovera hoppas att vi kunna släppa produkter som kompletterar vår plattform under året.

Vad vill Sweet?

Vi har tre övergripande syften kopplat till våra mål som vi med vår verksamhet försöker erbjuda våra kunder, det är

  • Att affärsnära personer själva ska kunna hantera vår plattform och anpassa den utan hjälp från IT, eller oss, för full flexibilitet.
  • Vi vill hjälpa er att automatisera era verksamhetsprocesser och arbetsuppgifter med hjälp av våra smarta lösningar för digitalisering och automatisering.
  • Våra plattformar ska vara så lätta som möjligt att integrera med, att implementera och att arbeta i.

Vi arbetar på olika sätt med att kunna erbjuda dessa tre komponenter för att Sweets erbjudande ska fortsätta vara attraktivt, konkurrenskraftigt och relevant.

Vad kommer härnäst?

Vi närmar oss vinterreleasen med stormsteg, här är ett axplock av vad du kommer få se i den kommande releasen av Sweet:

Nytt utseende på Sweet CRM och Sweet Form Designer

New rebranded CRM and Forms
Förändring är i luften, och Sweets plattform får en ny och fräsch look! Vårt team har arbetat hårt med en rebranding-initiativ för att ge er ett visuellt tilltalande och intuitiv gränssnitt. Upplev en uppfriskad layout som inte bara harmoniserar med de senaste Sweet-färgerna och logotypen utan också förbättrar den övergripande användarupplevelsen. Gör dig redo att utforska ett mer stilrent och modernt Sweet.

Sweet Forms: Skapa nya, återanvändbara generella texter

Sweet Forms General texts
En av de framstående funktionerna i den kommande uppdateringen av Sweet Forms är införandet av generella texter för formulär. Det innebär mer kontroll och anpassning på ett och samma ställe. Skräddarsy dina formulär utan ansträngning med generella textblock och säkerställ ett sammanhängande och strömlinjeformat innehåll i flera formulär. Det kan användas för avtalstexter, en fotnot eller annan vanligt förekommande text. Genom att förenkla anpassningsprocessen lovar dessa generella inställningar att förbättra effektiviteten i formulärsskapandet.

Sweet CRM: Tidrapportering

Vi har vidareutvecklat vår funktion för tidrapportering kopplat till servicebokningar, projekt och arbetsordrar.

Sweet Forms: Dynamiska svar

Introduktion av en game-changer: externa, dynamiska svar, även kända som dynamiska dropdowns. Denna kraftfulla funktion möjliggör för användare att dynamiskt fylla svar från listor i externa källor. Säg adjö till statiska svarsalternativ och ta del av flexibiliteten med dynamisk data. Oavsett om du hämtar data från databaser, API:er eller andra plattformar ger Sweet Forms dig möjlighet att skapa formulär som dynamiskt anpassar sig till föränderlig information.

Vill du veta mer?

Tveka inte att höra av dig till oss så kan vi tillsammans diskutera framtiden ihop!

 

  1. Source: Gartner Digital Markets’ 2023 SMB Software Buying Trends Survey; n = 1,513; Q. Select all the software types that your organization has purchased in the past 12 months; Note: Percentages may not equal 100% as respondents were asked to select multiple options.
  2. Source: Gartner Digital Markets’ 2023 SMB Software Buying Trends Survey; n = 1,513; Q. Select the top five most important factors when your company is searching for new software (max 5 responses allowed); Note: Percentages may not equal 100% as respondents were asked to select multiple options.