Ett användbart tips från Customer Success på Sweet

Tuwa Sjöberg är ny Customer Success Manager hos oss på Sweet.

Här kommer två bra tips som hjälper dig att förbättra din text medan du skriver i Sweets lösningar.

LanguageTool

LanguageTool är en gratis plugin till din webbläsare som hjälper dig hitta felstavningar, grammatiska fel och ger förslag till synonymer. Detta betyder att du kan använda verktyget medan du skriver i Sweet forms eller skriver ett email från ert system. Oavsett vilket språk du skriver på, kommer LanguageTool att känna av språket och ge dig förslag på rättningar. LanguageTool kan användas och laddas ner i webbläsare såsom Google Crome, Firefox och Microsoft Edge.

För att ladda ner, klicka här!

Hur använder man LanguageTool?

När du har laddat ner verktyget till din webbläsare kommer LanguageTool aktiveras och du kan nu skriva och klistra in text. För att se förslag på synonymer vänsterklickar man på ett slumpmässigt ord.

När man skriver i t.ex. Sweet forms, kan man direkt i formuläret se hur många fel som LanguageTool har hittat. Eventuella fel kommer visualiseras med en linje i olika färger beroende på felets natur. För att se förlag på rättning vänsterklickar man på ordet.

 

När en röd linje visualiseras under ett ord, betyder det att LanguageTool har hittat en potentiell felstavning.

 

LanguageTool kan även upptäcka grammatiska fel, potentiella grammatiska fel kommer visualiseras med en gul linje under ordet.

 

En blå linje visualiserar förslag på hur man kan förbättra en mening.

 

Vill du veta mer om LanguageTool? Klicka här!

Grammarly

Grammarly finns tillgänglig för desktop eller som ett webbläsartillägg för Chrome, Safari, Firefox och Edge. Men finns också som en app för både iOS och Android. Den grundläggande versionen av plug-in är gratis, men Grammarly erbjuder även betalda premium-och affärsversioner.

Vill du veta mer om de alternativ som erbjuds av Grammarly? Klicka här!

Hur använder man Grammarly?

När du skriver in, t.ex. Ett e-postmeddelande, kan du direkt se hur många upptäckta fel som Grammarly kan se i din text. Fel kommer att understrykas i olika färger såsom i LanguageTool. Grammarly korrigerar stavning, skiljetecken och grammatiska fel. Utöver detta erbjuder man förslag för att förbättra klarhet, läsbarhet och ton. För att se ett synonymförslag kan du vänsterklicka på ett slumpmässigt ord.

 

Varje förslag har en detaljerad förklaring så att du och ditt team kan höja er skrivförmåga. Grammarly skickar även ut en personlig veckorapport som belyser de starka och svaga sidorna av ditt skrivande.

Vill du veta mer om Grammarly? Klicka här!