Tuwa berättar om sin praktik hos oss!

Vi är glada att introducera en ny praktikant på Sweet – Tuwa Sjöberg. Hon studerar systemvetenskap på Stockholms Universitet. Hon ska vara här i tio veckor och jobba mycket med projektledning och allt vad det innebär.

Hur kommer det sig att du valde att utbilda dig till systemvetare?

Anledningen till att jag valde att studera till systemvetare var främst för att IT-sektorn är otroligt dynamisk och spännande, men även mitt intresse för hur coolt det är med system som faktiskt kan hjälpa människor att effektivt lösa problem samt hjälpa oss fatta bättre beslut för olika ändamål.

Just nu studerar jag min sista termin på en kandidat inom data-och systemvetenskap på Stockholms universitet, där jag fått en generell överblick inom allt från projektledning, programmering, UX design och BI. Vilket verkligen har varit värdefullt för mig under praktiken.

Vad var viktigt för dig när du sökte praktikplats?

Något som var viktigt för mig, var att välja en praktikplats som jobbar med något som jag är nyfiken på och brinner för, såsom IT-projektledning och systemutveckling. Även att ha möjligheten att få en inblick i hur företag jobbar med systemutveckling i praktiken.

Sedan var det såklart viktigt att få chansen att lära sig nya saker, ställas inför utmaningar och kunna använda och bidra med de kunskaper jag fått från skolbänken på universitetet.

Varför valde du att praktisera hos oss på Sweet?

Sweet verkade vara (är) ett väldigt inovativt Svenskt företag som växer mer och mer, genom att leverera riktigt bra, effektiva, egenutvecklade smarta lösningar till sina kunder. Sweets fokus på automatisering och digitalisering anser jag är framtiden, så självklart valde jag Sweet!

Hur har första tiden sett ut? Vad har du fått gjort?

Under första tiden utav praktiken var jag med om en massa spännande saker! Allt från säljmöten hos kund, test av kundlösningar, starta upp interna projekt, skapa demo formulär i SweetForms samt jobba lite med Sweet Automation. Sammanfattat kan jag bara säga att det varit fantastikt för en nyfiken person som jag.

Skulle du rekomendera Sweet Systems som arbetsgivare/praktikplats till andra? Varför?

Självklart! Jag hade i inte kunnat önskat mig en bättre praktikplats. Jag känner verkligen att jag fått ut mycket av min tid här. Vill man komma till ett relativt mindre innovativt företag som lägger fokus på utveckling och effektivisering bör man verkligen komma till Sweet.  Man lär sig något nytt varje dag. Sen är alla som jobbar på Sweet väldigt kompetenta och erhar lång erfarenhet, men de är också otroligt omtänksamma.

Vad är planen efter studierna? Vad vill du göra då?

När jag är klar med min kandidat har jag faktiskt fått anställning som projektledare här på Sweet! Något som jag verkligen ser fram emot!

 

Grattis till anställningen Tuwa! Vi är glada att ha dig här 🙂