Möt vår Business Consultant Tuwa Sjöberg

Möt vår Business Consultant Tuwa Sjöberg som precis fått en ny roll hos oss på Sweet.

Hur länge har du arbetat på Sweet?
När jag utbildade mig till systemvetare gjorde jag min praktik här 2020 och fortsatte sedan på deltid resterande tid av utbildningen. Som Business consultant har jag arbetat sedan juni samma år.

Vad fokuserar du på i ditt arbete som Business consultant?
Jag fokuserar på vårt område Digital Customer. Det passar mig då jag är lite nördig i forms 😊. Konkret kan man säga att jag arbetar med implementeringen av processerna som våra kunder vill ha. Det innebär mycket kundkontakt och jag tycker verkligen att det är bland det roligaste med mitt område. Jag gillar människor och tycker det är intressant att förhålla mig till olika typer av personligheter. Jag tycker om det mänskliga samspelet.

Mitt mål är alltid att det ska kännas bekvämt för kunden. Att jag förmedlar mitt genuina intresse så att de tycker att det är lätt att prata med mig. Jag vet ju också att det kunden får av oss innebär bättre business och effektivisering av tid hos dem. Det är en bra känsla att gå in i projekt med!

Jag gillar att försöka vara proaktiv och tänka ett steg längre i anpassningar av kundens lösningar. Det gör projekten väldigt roliga.

Nu har du fått en ny roll, Produktägare. Berätta vad det innebär
Jag kommer fortsätta arbeta 50% som Business consultant och arbeta 50% som Produktägare på Sweet Forms. Det är jättekul eftersom det är min favoritprodukt hos Sweet och en produkt som har väldigt stor potential. Jag ser fram emot att få vara en del av produktens fortsatta utveckling och jobba nära Sweet Forms teamet med att ansvara, förvalta och utveckla produkten så att den fortsätter skapa värde för organisationen och kunder. Teamet kring Sweet Forms är otroligt kompetenta och härliga. Det ska bli riktigt roligt att jobba med dem och få lära mig mer av dem.

Internt har jag framfört att jag gärna vill jobba mer med produkt, så jag är jätteglad att man lyssnat på det och ger mig möjlighet att utvecklas inom det området. Man satsar verkligen på sina anställda här på Sweet. Om man talar om vad man har för målsättningar och vill framöver, så lyssnas det och ges möjligheter. Det gör detta till en väldigt utvecklande arbetsplats.

Vad har du lärt dig hittills under din tid på Sweet?
Jag har lärt mig så himla mycket sedan jag började här. För det första hur man projektleder på ett bra sätt, men också att våga lite mer. Att vara säker i produkterna och rekommendera kunderna rätt åtgärder. Jag har också lärt mig hur viktigt det är att verkligen förstå kundens behov och anpassa projektet efter det. Om jag skulle sammanfatta det hela så har jag lärt mig hur man driver ett framgångsrikt projekt framåt.

Hur tycker du Sweet är som arbetsplats?
För mig är det här min första arbetsplats efter utbildningen och jag kunde inte vara mer nöjd. Det känns alltid som det finns medarbetare att fråga om saker. Alla är vänliga. Jag är väldigt nyfiken av mig och jag har inte en enda gång mötts av någon som inte svarat eller hjälpt mig när jag behöver det. Det känns som jag är omgiven av en massa smarta människor som tänker proaktivt. Det är ett väldigt bra team här på Sweet!

Det känns också som att Sweet är ett företag där man har möjlighet att påverka. Det är korta processer och man har bra möjligheter att föra fram saker till sin närmsta chef. Med sin interna coach / mentor får man också hjälp att nå sina personliga mål. Som jag nämnde tidigare så känns det att man på Sweet inte bara fokuserar på företagets mål utan också på individens. Det är en fin känsla.