Ha en Sweet sommar

En sommarhälsning från vår VD Klas-Magnus

Många sommarhälsningar på nätet. Kan man få chatGPT att skriva den? Nej, det känns ju inte ok, eller hur! Men visst har frågorna kring AI fått en existentiell touch hos den breda allmänheten under året. Och det kanske inte är så konstigt. Intelligens är ju något som tillsammans med samarbete och att ”lära ut” förknippas med oss människor. Eller vad är mänskligt egentligen?

Vi ser också olika attityder till denna ny-gamla teknik. Flera menar att vi européer ligger så långt efter att det utmanar vår position i världen.

Trött på alla dessa texter och larmrapporter om AI? Kanske, men jag tror att vi människor oavsett ålder ständigt behöver lära oss nya områden på inidividnivå. Att lära sig och att se det som finns att se är en bra början på att utveckla sin egen förståelse. Det finns mängder på nätet att läsa men också en massa poddar som är perfekt i sommar att lyssna på. AI Sweden har en bra podcast.

För den som vill lära sig hur vi människor tänker och agerar och sedan fundera på vad en AI skulle gjort, föreslår jag Nobelpristagare Daniel Kahnemans bok ”Tänka snabbt och långsamt”. Jag har lyssnat flera ggr på den. Fantastisk uppläsare. Räkna med en kavalkad av insikter för er som inte läst den. I min värld borde alla gymnasieelever ta sig igenom den.

Så nu när semestertiderna är här är mitt tips att passa på att få nya insikter genom läsning (eller lyssning) 😊

Hälsningar,

Klas-Magnus