Träffa vår systemutvecklare Linda

”Att jobba med vår egen produkt gör att jag känner ett ansvar som jag inte tror att jag hade känt annars. Det gör också att jag känner mig stolt över vad vi har åstadkommit.”

Linda Eriksson

Systemutvecklare på Sweet

Linda Eriksson har pluggat kreativ programmering på Högskolan i Gävle och Applikationsutveckling inom .Net på Academedia. Hon är uppvuxen i Gävle, gillar musik och roller derby och jobbar som systemutvecklare på Sweet.

”Vi på Sweet är ett förhållandevis litet men mycket tajt team som jobbar på bra och har kul tillsammans. Jag trivs väldigt bra i teamet, stämningen på kontoret är härlig och alla sporrar varandra. Eftersom vi utvecklar vår egen produkt har vi stort inflytande över hur vi gör det och vi kan snabbt anpassa den efter vad våra kunder efterfrågar och efter vad vi tror att de vill ha inom några år. Jag tycker att det är väldigt kul att få vara med och se produkten utvecklas. Vi gör även tillämpningar av produkten för våra kunders räkning och då är det jätteroligt att se vad allt jobb har lett till. Att jobba med vår egen produkt gör att jag känner ett ansvar som jag inte tror att jag hade känt annars. Det gör också att jag känner mig stolt över vad vi har åstadkommit.

Nyligen släppte vi en release på Sweet med en helt ny funktion i form av en personalliggare för byggbranschen. Vi jobbade intensivt tillsammans för att bygga helt nya funktioner i vår plattform. Det var väldigt kul och hela teamet var engagerat. Det är när vi bygger dessa tillämpningar som vi själva märker hur långt vi har kommit sedan vi började bygga produkten för några år sedan.

Jag möts dagligen av nya utmaningar. Alltifrån hur jag ska skriva en lite snabbare SQL-fråga till hur vi ska bygga en ny funktion i vår kundportal. Utmaningar är roliga och gör att jag blir en bättre utvecklare. Innovationsdagarna som vi har en dag i månaden är också ett sätt att utmana sig själv på. Då får vi själva testa och läsa på om nya tekniker eller prova något som vi inte har möjlighet att testa i det dagliga arbetet.

På fritiden läser jag mycket, och en av mina käraste ägodelar är min läsplatta. För några år sedan skulle jag aldrig kunna tänka mig att inte läsa en fysisk bok, men nu har jag verkligen förstått tjusningen med att kunna packa ner hundratals böcker utan att de tar mer plats än en väldigt tunn pocket-bok. Annars går jag gärna på spelningar eller tittar på Roller Derby. Om du aldrig har sett en Roller Derby-match förut så rekommenderar jag dig att göra det! Roller Derby är en sjukt underhållande sport.

 

Mitt bästa tips
När jag pluggade .Net-utveckling på Academedia så hade vi två perioder med praktik. Jag hade inga vänner eller kontakter inom branschen så därför valde jag att leta praktikplats genom att söka efter platsannonser inom mitt område. På det sättet kom jag i kontakt med Releye (Sweets systerbolag) och det var på den vägen jag fick mitt första jobb på Sweet. Mitt tips är att söka en praktikplats som jobbar med något du verkligen är intresserad av. Programmering är kul, men det roligaste är vad du kan göra med programmeringen.”