Sex veckor efter utvisningsbeslutet är nu Safinaz tillbaka med sin familj i Sverige och hos oss på Sweet sedan i måndags. Media rapporterar om den positiva nyheten och vi har självklart firat denna succé i veckan där det bjudits på både champagne, skratt och tårar.

Dagens Industri, Entreprenör.se och The Local rapporterar om Safinaz hemkomst.

Safinaz kontorsplats har ekat tom de senaste veckorna, men sedan i måndags är stämningen på topp på kontoret då hon äntligen är tillbaka hos oss igen. Safinaz och hennes familj utvisades ifrån Sverige i slutet av januari och tvingades lämna landet för att åka till Grekland. Väl i Grekland kunde hon söka arbetstillstånd i Sverige igen. Migrationsverket har överraskat oss alla med ett snabbt beslut, då Safinaz redan efter fyra veckor fick godkänt på sin ansökan. Sex veckor efter att hon lämnade Sverige är hon nu tillbaka hos sin släkt och på sitt jobb hos oss på Sweet med ett arbetstillstånd som gäller i två år.

Utvisningsbeslutet fick en enorm spridning i media, vilket troligtvis varit en bidragande faktor till det snabba beslutet från Migrationsverket. Vår förhoppning är att ingen annan ska behöva gå igenom det Safinaz och hennes familj har behövt göra och att vi ser en ändring i regelverket framöver.

Vi vill återigen rikta ett stort tack till alla som har hjälp oss att sprida Safinaz historia, tillsammans har vi gjort skillnad. Vi är otroligt glada över att ha vår kollega och vän tillbaka!

“I will forever be grateful for all that Sweet have done for me. I count myself lucky to be a part of such a caring company. I am also grateful to all the people that has helped sharing my story. I wish you all the best – thanks for making my dream come true!”
Safinaz Awad

Sweet Systems

Läs fler blogginlägg

Gör det enklare att bli kund genom att automatisera

Gör det enklare att bli kund genom att automatisera

Manuella processer, kontroll av data och en låg grad av digitalisering är exempel på utmaningar hos många företag. Genom att automatisera gör man det inte bara enklare att bli kund, utan sänker dessutom ofta sina administrativa kostnader.

läs mer
Lärdomar från vårt webinar med Nordnet

Lärdomar från vårt webinar med Nordnet

  Nyligen hade vi ett välbesökt webinar med rubriken: Så har Nordnet gjort digitalisering till en del av sitt DNA. Vi gästades av Carl Lönndahl, Head of Change & System Management på Nordnet som berättade om hur de jobbar med automatisering och hur det hjälpt...

läs mer