I den senaste releasen av Sweet – 4.6.6 – har vi lagt störst fokus på att utveckla Sweet Portal och Sweet Mobile, men vi har även gjort förbättringar i Sweet Forms. Läs mer om detta längre ner. Vi hoppas att du gillar de nya funktionerna. Tveka inte att höra av dig om du har frågor eller vill veta mer. Skicka din fråga till johan.walander@sweetsystems.se. Trevlig läsning!

Nyheter i Sweet Portal

Här är nyheterna som vi tror att du kommer att gilla bäst:

 • Kalender med koppling till Exchange/Outlook: Nu finns det en kalender som är fullproppad med nya funktioner. Du kan exempelvis skapa aktiviteter (möte, samtal, uppgifter) direkt från kalendern, visa poster från både Exchange och Sweet samtidigt, se andra användares kalendrar och filtrera på dessa, spara möten mellan Sweet och Exchange (och tvärtom).
Sweet Portal nyheter - release 4.6.6
 • E-post med koppling till Exchange/Outlook: En stor nyhet är du nu kan se och spara in e-post från inkorgen eller skickade e-post direkt i portalen. Du kan även skapa e-post och använda e-postmallar direkt från portalen som sedan skickas via Exchange.
 • Ny startsida: På den nya startsidan finns modulfunktionalitet, vilket innebär att du själv kan lägga till moduler som du vill se när du loggar in – grafer, påminnelser, todos etc.
 • Pushnotiser: Nu finns det möjlighet att skapa pushnotiser i portalen.
 • Grupp/koncernhantering: Nu kan du smidigt koppla ihop företag, kontakter, privatpersoner, aktiviteter eller affärer till en grupp. Det kan exempelvis nyttjas om du vill koppla flera företag till en koncern eller koppla flera affärer till ett affärsområde.
 • Översikter för marknad: För att du ska få en översikt över din marknadsplanering har vi förutom en timeline på marknadsplansnivå lagt till så att du kan se dina marknadsaktiviteter i en timeline på marknadsprojektsnivå – en mycket användbar feature för marknadsavdelningar.
 • Allabolaglänk på företag och i företagslistan: Det finns nu en ikon på företag som snabbt söker upp företaget på allabolag.se.
 • Svartlista e-postadresser: Svartlista domäner eller enskilda e-postadresser för inkommande e-post. Det kan exempelvis användas om man vill blockera spam i inkommande ärenden.

Smarta nya features i Sweet Mobile

Här är de features i Sweet Mobile som vi tror att du som användare och systemadmin kommer att ha mest nytta av:

Nya funktioner för användare

 • Digital signatur i offlineläge: Appanvändaren kan signera och sedan skapa en bild av signaturen och koppla den till ett objekt (t ex ärende, order etc) direkt i appen. Detta har tidigare bara varit möjligt i Sweet Portal.
Nyheter i Sweet Mobile
 • GPS-tracking: Nya funktionen GPS-tracking fungerar precis som Runkeeper och öppnar upp för många nya användningsområden. Exempelvis om du eller dina kunder vill se var en leverans befinner sig eller om du vill se rutten som en säljare har tagit. Självklart finns det möjlighet att starta och stoppa GPS-tracking precis när du vill.
 • Spara positioner: Med GPS-funktionen finns det även möjlighet att spara positioner på ett objekt. Det kan exempelvis användas om du vill koppla en notering med en fysisk plats. Det är mycket användbart inom fastighets- och byggbranschen, men även i andra branscher.
 • Varningsnotiser: Nu kan du få pushnotiser i form av en varning om du lämnar appen utan att den har synkat klart in till bakomliggande system. En bra funktion för den användare som inte vill lägga in information i appen i onödan.

Nya features för systemadministratörer

 • Microsoft Intune Android-integration: Inom MS Azure finns det möjlighet att distribuera appar via deras företagsportal (MDM, MAM). Nu är vår app anpassad för företagsportalen.
 • Supportmail: Från appen går det nu att skicka supportmail direkt till Sweet om eventuella problem uppstår.

Förbättringar i Sweet Forms

 • Ökad läsbarhet av numeriska värden: Alla fritextfält som är ämnade för siffor har tusentalsseparator.
 • PDF: Förbättrade sidbrytning i PDF-funktionen.
 • Säkrare signaturer: Det går nu att låsa alla fält för redigering när någon signerat ett formulär.
 • Publicering kopplat till marknad: Det är nu möjligt att använda information från marknadsaktiviteter t ex TM och Event i ett formulär.

Läs fler blogginlägg

Gör det enklare att bli kund genom att automatisera

Gör det enklare att bli kund genom att automatisera

Manuella processer, kontroll av data och en låg grad av digitalisering är exempel på utmaningar hos många företag. Genom att automatisera gör man det inte bara enklare att bli kund, utan sänker dessutom ofta sina administrativa kostnader.

läs mer
Lärdomar från vårt webinar med Nordnet

Lärdomar från vårt webinar med Nordnet

  Nyligen hade vi ett välbesökt webinar med rubriken: Så har Nordnet gjort digitalisering till en del av sitt DNA. Vi gästades av Carl Lönndahl, Head of Change & System Management på Nordnet som berättade om hur de jobbar med automatisering och hur det hjälpt...

läs mer