Snart är det dags för nästa release av Sweet Portal med en mängd nya funktionaliteter som har efterfrågats från flera håll. Denna gång har vår nya release ett stort fokus på utveckling av tjänsten Sweet Forms (digitala formulär) där vi har gjort produkten snäppet vassare och som alltid, lyssnat på våra kunder och vad de efterfrågar. Så stort tack till er, våra kunder, för ert engagemang och för att ni ständigt hjälper oss att bli ännu bättre. Det här är några av våra kommande nyheter:

Förhandsgranska formuläret som PDF

Från och med kommande release kan du förhandsgranska hur ditt digitala formulär kommer se ut som färdig PDF direkt i Form Designer, mycket smidigare och tidseffektivt. Fram tills nu har man alltid varit tvungen att spara sitt formulär i Form Designer och sedan ladda ned formuläret lokalt till sin enhet för att kunna se det i PDF-format. Detta är nu ett minne blott och något som många har önskat. 

Förbättrade möjligheter för anpassad layout i formuläret

Till skillnad från tidigare så finns det nu mycket större möjligheter när det kommer till att anpassa layouten av ditt formulär. Du får större utrymme till att bestämma strukturen och hur formuläret ska se ut – vill du ha 4 lika breda kolumner eller kanske 2 korta och en bred? Vi har lagt till ett flertal färdiga kolumnalternativ som gör jobbet som Form Designer mycket enklare och mer flexibelt.

Datumspann 

Ett önskemål från våra kunder har varit att man ska kunna lägga in ett datumintervall smart och enkelt precis som när du bokar en flygresa tur-och-retur med avgång och hemresa. Nu är funktionen här och du slipper extra administration genom att lägga till två datum i två olika sektioner.

Enklare att styla formulär med egen CSS-kod

Nu är det är enklare att samla och hantera all egen CSS som man har applicerat i formuläret.  Något som tidigare kanske uppfattades vara lite komplicerat är nu enkelt. Istället för att skriva in CSS-koden i beskrivningsfältet på varje sida du vill ha den på finns det nu en egen flik för detta som gör att CSS-koden appliceras på alla sidor. Exempelvis om du vill ha din logotyp högst upp i högra hörnet på alla sidor i formuläret så lägger du nu endast in koden på ett ställe. 

Valideringsfunktionen förbättrad

Med denna funktion så kan man förbättra användarupplevelsen i vissa scenarion genom att inte visa felmeddelande så fort man börjar skriva i ett fält, för att fältet ännu inte uppfyller kraven för validering. Tidigare så har fältet validerats direkt, vilket innebar att om det var fel från början dök ”error” upp direkt. Nu kan du istället välja när ett fält ska valideras. Du kan antingen välja att ha valideringen direkt när användaren skriver i fältet eller så fort användaren skrivit klart och lämnat fältet. 

Minimera eller expandera sektioner

Vill du endast visa en viss sektion om man klickar på den? I denna release är det möjligt att välja om en sektion ska vara expanderbar eller inte, samt om det ska vara minimerad eller expanderad från början. Alla expanderbara sektioner får en plus/minus-ikon i hörnet som visar för användaren att man kan expandera/ minimera sektionen. 

Vill du komma i kontakt med oss?

Detta och mycket mer kommer i vår nästkommande release, Sweet 4.7.2. Vi har jobbat hårt och ser fram emot att få lansera era önskemål. Har ni vidare input för hur vi kan utveckla vår plattform så hör gärna av er.