Menu

Pre Sales Solution Architect


Skicka ansökan

Vill du vara med och leverera automatiseringslösningar i världsklass? Är du duktig på att identifiera verksamhetsbehov? Vill du arbeta både tekniskt och kommunikativt? Vi söker en Pre-Sales Solution Architect! 

Du kommer att vara en nyckelperson i vårt Commercial-team och stötta upp med både teknisk kunskap och kreativa lösningar. I rollen som Solution Architect kommer du att medverka i säljprocesser, implementationer och produktfrågor.  

Som lösningsarkitekt kommer du att lära dig Sweets produkter på konfigurationsnivå, bidra med ”best practice” och stötta både blivande och befintliga kunders IT implementationer. Du förväntas även komma med input till produktutvecklingen och ibland utbilda säljavdelningen i nya produkter; allt i enlighet med bolagets strategi och mål.

Arbetsuppgifter

 • Delta i sälj- och leveransmöten 
 • Agera stöd vid upphandlingar och i arbete med RFP/RFI:er  
 • Hålla tekniska diskussioner om integrationer och anpassningar 
 • Stötta vid workshops för till exempel införsäljning av nya lösningar 
 • Vid behov stötta vid större demos av Sweet Systems programvaror 
 • Hålla utbildningar för Commercial-teamet vid produktsläpp och uppdateringar

Kvalifikationer

 • Utbildning från högskola eller universitet alternativt motsvarande arbetslivserfarenhet 
 • Obehindrad kommunikation i tal och skrift på engelska och svenska 
 • Erfarenhet från arbete med digitalisering och affärsutveckling inom tjänstesektorn 
 • Tidigare erfarenhet som Presale/Solution Architect är mycket meriterande

Vad det innebär att arbeta på Sweet

 • Teamet: Vi är ett härligt gäng med mycket energi och idéer. Träffa några av våra medarbetare.
 • Innovation är ett genomgående inslag i vårt arbete där vi tillsammans tar fram idéer och bollar fram intressanta lösningar som sedan konkretiseras och i många fall förverkligas.
 • Möjlighet till utveckling: Hos oss finns det stora möjligheter till utveckling

Sweet utvecklar smarta och snygga lösningar som automatiserar, digitaliserar och effektiviserar arbetet för sälj, support- och marknadsavdelningar. Vår strävan är att våra kunder på ett enkelt sätt ska kunna göra sina kunder nöjda. Vi har utvecklat automatiserade kundprocesser i över 10 års tid, och växer fortfarande med stormsteg och har kunder över hela Europa.

Kontoret är beläget mitt i centrala Stockholm, och har utsikt över vackra Observatorielunden.

Låter detta som ett jobb för dig? Skicka ditt CV och gärna ett personligt brev till oss. För frågor om tjänsten, vänligen kontakta Daniel Äng på daniel.ang@sweetsystems.se eller 0733-80 20 15. Vi ser fram emot att höra från dig.

Skicka ansökan  Vi sparar dina uppgifter för att kunna svara på förfrågningar/supportärenden och för att kunna kontakta dig med information som ligger i ditt intresse. När du kontaktar oss ger du ditt samtycke till att Sweet Systems och Releye-koncernen lagrar dina personuppgifter. Vi sparar dina uppgifter till den dagen du inte längre vill ha någon kontakt med oss och du kan när som helst kontakta oss om du vill bli borttagen. Har du några frågor eller funderingar kring hur vi tillämpar GDPR och hur vi behandlar dina personuppgifter? Läs mer i vår Policy (länk i sidfot) eller kontakta oss på info@sweetsystems.se. För allmänna frågor kring GDPR och dina rättigheter som privatperson hänvisar vi dig till Datainspektionen.