Click here for English version
Vi vill återigen säga TACK för allt stöd och engagemang kring Safinaz situation! Utöver en enorm spridning i olika tidningar och på sociala medier så har vi även fått många frågor från er om hur det har gått för Safinaz och hennes familj. Här kommer en uppdatering:

Safinaz befinner sig nu i Grekland

Safinaz befinner sig nu sedan drygt en vecka tillbaka i Grekland tillsammans med sin man och sin son. Trots allt engagemang och den otroliga spridning som Safinaz historia har fått så fick familjen lämna Sverige för att åka tillbaka till Grekland. Vi har kunnat hjälpa Safinaz att komma tillrätta i Grekland så att familjen har någonstans att bo och så sent som i fredags lämnades en komplett ansökan in till Migrationsverket vilket gör att vi förhoppningsvis snart har henne tillbaka hos oss igen. Tack också till er som kom med förslag till boenden i Grekland.

”My husband, son and I are now in Greece and we are doing well, but moving from Sweden – a country at the top of the evolution to a collapsed country like Greece is pretty hard. I am thankful to Sweet Systems that has been helping me with all the preparations to have a good life here in Athens. I miss all my colleagues and my family and hope to go back to Sweden soon”.

Safinaz Awad

Vad händer nu?

Safinaz skickade in en ansökan genom Migrationsverket i fredags om att få arbeta på hos oss på Sweet Systems. Ansökan har tagits emot av Migrationsverket och de har nu 60 arbetsdagar på sig att besluta om att bevilja ansökan eller inte (Sweet, via Releye, är ett så kallat certifierat företag hos Migrationsverket vilket garanterar en viss behandlingstid). Till dess kan vi inte göra annat än att hoppas på en snabb process och ett positivt beslut.


Safinaz och familjen befinner sig nu i Grekland och inväntar migrationsverkets beslut

 

Läs våra tidigare bloggposter om Safinaz avvisningsbeslut här

Bakgrund till avvisningen

Safinaz: “Thanks for sharing my story, hopefully it will affect someone else’s life”